Şikayetvar’dan Şikayetçi Olmak

Sikayetvar

Şikayetvar’dan Şikayetçi Olmak

20

Tüketici Hakları, Türk milleti olarak son birkaç yıldır iyice kavradığımız ve bilinçlendiğimiz bir konu oldu. Öncesinde Türkiye’deki tüketici hakları anlayışı ne yazık ki “Satılan mal geri alınmaz”dan ibaretti. İnternetin de gelişimiyle birlikte artık hem biz tüketiciler bu konuda hakkımızı çok güçlü savunuyoruz, hem de firmalar sosyal mecralarda adlarının kötü anılmaması için çok hassas davranıyorlar. Tabi bazı firmalar hariç

Şikayetvar.com da tüketici haklarından ekmek yiyen aracı bir firma. Şikayeti olan müşteriler ile firmaların üst yönetimlerini bir platformda buluşturuyor ve firmalardan bunun karşılığında aidat alıyor. İlk yıllarında defalarca kullandığım ve çok da memnun kaldığım Şikayetvar, ne yazık ki tarafsızlık ilkesini kaybetmiş gibi. Bankayı şikayet etmemin ardından, iki saat içerisinde şikayetimi yayına aldılar. Ertesi gün mevzubahis banka şikayetimi “çözüldü” olarak işaretleyip bana abuk sabuk bir e-posta attı. E-postada şubeme başvurmam gerektiğini belirtmişler; oysa ben onlara zaten “şubemi” şikayet ediyorum; işimi halletmedikleri için. Velhasılkelam, derdimi tekrar Şikayetvar üzerinden “Sorunum Çözülmedi” linki aracılığı ile belirttim. Günler geçti, cevabım hala yayınlanmadı; üstelik sorunum hala “çözüldü” olarak duruyor! Bunun üzerine Şikayetvar’a dört-beş günde bir olmak üzere e-posta yolladım. Üçüncü e-postadan sonra ise artık usandım… Hiçbir geri dönüş yok. 20-25 gün oldu, hala birisi benimle irtibata geçmiş değil, hala sorunum çözüldü olarak duruyor.

Sözün özü; Şikayetvar’dan şikayetçiyim : ) Siz siz olun, bu firmanın tarafsızlığına asla inanmayın. Eğer şikayet ettiğiniz firma sorununuzu çözmeye yanaşmıyorsa, onlar da sizi susturmaya çalışıyorlar.

Şikayetvar bu anlayış ile 3 – 4 yıl içerisinde kullanıcılar tarafından tamamen terkedilmiş olacak ve o çok sevdiği firmalardan aidatlarını toplayamaz hale gelecek; acaba bunun farkındalar mı çok merak ediyorum.

Güncelleme: Yazının yayınlanmasından kısa bir süre sonra Şikayetvar sahibi Dr. Ömer Bey bana telefonla ulaştı. Bir aydır süren teknik bir arıza yüzünden şikayetleri güncelleyemediklerini söyledi ve şikayetimi bizzat benden duymak istedi. Kendisine durumu anlattım. Bankaların adeta kanundan bir zırh giydiğini, bu tip durumlarda elleri kolları bağlı kaldıklarını, eğer şikayeti çözüldü olarak işaretlemezlerse ağır tazminat davalarıyla karşı karşıya kalmak gibi durumlarla karşılaştıklarını belirtti; fakat benim sıkıntımı bizzat ilgili bankayla görüşeceğini bildirdi. Bankam sanırım Ömer Bey’in girişimi üzerine tekrar bana ulaştı. Her ne kadar sorunumu hala çözmediyse de suçun %90′ının bankada olduğunu anlamış oldum. Şikayetvar’a verdiğim %10 ise teknik sıkıntıyı bir şekilde kullanıcılarına haber edememiş olmalarından geliyor. Ömer Bey’in bu ilgisi gerçekten hoşuma gitti. Şikayetvar kullanmaya devam edeceğim.

  1. Devletli03-26-2011

    Hükümet bile bankaların her türlü haksızlıklarına yolsuzluklarına yeşil ışık yakmışken.. şikayetvar gibi şeyler hiçbir şey yapamaz ve yapmak da istemez herhalde. Belki, bir ihtimal tüketici mahkemesine başvurmakla sorun düzelebilir. Yalnız şunu bilelim ki o yolsuzluklara devlet yasal hakkı tanımışsa bir şey düzelmez.
    Kısaca şikayetvar kişileriyle bir şey düzelmez. Çünkü en başta devletin kendisi o dolandırıcı bankacılara her türlü yasallık maskesini takmış. Halktan çok yoğun tepki çıkmadıkça bu böyle devam eder.

    • Doğancan Ülker03-27-2011

      Aynen dediğin gibi. Şikayetvar’la olan temaslarım sonrasında dediğin kanıtlanmış oldu. Resmen kanundan bir zırh giymiş durumdalar.

  2. sedatr03-28-2011

    Arkadaşlar benim de Turkcell ile ilgili yaptığım şikayet silindi çok kızgınım mesaj attım cevap bekliyorumm..

  3. Serdar Ertan Gen.03-30-2011

    Merhaba

    Ayni sorunu ben yasadim cozulmeyen kredi karti aidati sorunum cozuldu gibi gosterildi. Yaptigim itiraz ise gosterilmedi buna cevap olarak gelen yazi ise bana gizli olarak geldi ve yayinlanmadi. Sonu ne biliyor musunuz? Sonu hem sikayetvar a hem de bankaya reklam malzemesi olduk yani. Sikayet var “Bakin benim sayemde sorun cozuldu” dedi; Banka da “Bakin ben musterilerimi onemsiyorum” dedi yani ucretsiz harika reklam yapildi. Sikayetvar tuketici haklarini savundugunu iddia ediyorsa eger sunu yapmali, eger bankalara sikayeti yayinlayamayacaksa o sikayetleri hic almasin ve desin ki Bankalar cok saglam korunuyor onlarla ilgili sikayeti yayinlayamam desin biz tuketicilerde reklam malzemesi olmayalim.

  4. Serdar Ertan Gen.03-30-2011

    Merhaba

    Sikayetvar comdan sikayetimi yazmistim birde sunu eklemek istiyorum bu sikayetlerimizi kimsenin bize dokunamayacagi bloglara yazsak ne olur? Kar amaci gutmeden yalnizca gercekten sivil toplum orgutu nasil olur gostersek nasil tuketici dostu olur gostersek bir tur tuketici blogu, nasil olur size?

  5. sidelanti08-08-2011

    şikayetvar.com tuketicinin değil kendi derdine düşmüş halkı kullanarak bi nevi şirketleri haraca bağlamış gibi para verini kollayıp her şikayeti çölülmüş gösterirken para vermeyeni asıyorlar gitsin

    not: eger bi teknik sorun var ise hernedense bu güçlü şirketlerin lehine tüketicininde aleyhine oluyor mademki çözüldü ibaresini koymazlarsa zorda kalıyorlar o halde şikayetcinin çözülmedi ibaresinide koysunlar onlar yalanlamaya korkuyorlarsa tüketici onları yalanlasın bizde tarafsız olduklarını anlayalım ama değiller 2006 yılına kadar sürekli ödül almışlar 5 yıldır ödül felan yok bizce durum açık …

  6. sinan08-28-2011

    Sayın Dr. Ömer Bey sitesini nasıl şirketlere sattıysa siz de bu yazıyı Dr. Ömer Bey’in hatrına satmışsınız sanırım. Öyle ya da böyle, şikayetvar artık işlevini yerine getiremiyor. Bağımsız bir kurum olsa hadi neyse, bu şirketlerden de tonla para alıyor. Bu durumda işe yaramaz bir siteyse işe yaramaz demek gerekmez mi? Dr Ömer Bey sizi sitesinin kötü reklamını yapmayın diye aramış acaba herkesi böyle arıyor mudur?

  7. Doğancan Ülker08-28-2011

    @Sinan;
    Şikayetvar’ın işleyişi vs. dilediğimiz kadar tartışılabilir. Dr. Ömer Bey de tartışılabilir. Hiçbir şey diyemem.

    Ama şu bir gerçek ki bankalara devletlerin dahi gücü yetmiyor. Şikayetvar ütopik tarafsızlıkta bir yer olsa dahi benim bu sorunum yine çözülemeyecekti…

  8. azadhan09-01-2011

    Bir bayan tarafından arandım beni Ttnet’ten aradığını taahhütümün bittiğini ya da bitmek üzere olduğunu söyledi tam hatırlamıyorum. yeni kampanyaya geçmek istediğimi sordu. Bende anlattıkları cazip geldiği için kabul ettim. sözleşme geleceğini söyledi ve kapattı. ben evde yokken sözleşme gelmiş annemde pek anlamadığı için imzalayıp almış . pek kullandığımız bi internet olmadığından yaklaşık 1 ay sonra internete girmek istediğimde internete giremedim. sorunu araştırdığımda Tttnet’ müşteri hizmetlerinden ttnet aboneliğimin bitirildiğini ve Turknet’e geçmiş olduğumu öğrendim. arayan bayan sadece tarife değişikliğinden bahsetti herhangi bir hizmet sağlayıcı değişikliğinden bahsetmedi. ttnet 24 aylık taahüdüm bitmediğinden. taahütte geçen modem alan adı aktivasyon ücreti kampanya ücreti vs… bütün bunların cezasını fatura edecek. turk.net aboneliğimi bitirsem turk.net aynı şekilde taahütte geçen bütün tüm ücretleri isteyecek. turknetin yapmış olduğu bu kandırmaca hile ile oturduğumuz yerden boşu boşuna para ödeyeceğiz. benim bu durumu yaşayan birçok abone olduğunu okudum duydum. ttnet kendi adını kullanan turknet hakkında neden yasal süreç başlatmaz anlamıyorum. bu durumda olupta çözüm bulan var mı?

  9. Şikayetvar10-13-2011

    Şikayetvar, tüketicilerin 11 yıldır kesintisiz ilk başvuru noktası olmuştur.
    Sikayetvar, 2001 yılında firma ve tüketiciler arasında kurduğu diyalog ortamıyla bir ilke imza atmıştır. Bugün 650 bin üyesi bulunan ve yılda 280 bin şikayet yayınlayan Sikayetvar, kurduğu bu etkileşim ortamıyla Türk ekonomisinin hizmet kalitesine yön vermektedir.

    Tamamen yasal olarak kurulan Şikayetvar, kurulduğu ilk günden bu yana; kendisine gelen tüm şikayetleri tarafsız bir şekilde yayınlamış, sorunların çözülmesi için hızlı ve interaktif bir ortam yaratmıştır. Bu süre içerisinde çok sayıda dernek ve medya kanalı tarafından ödüle layık görülen Şikayetvar, binlerce internet kullanıcısının ve yüzlerce firmanın da takdirine şayan olmuştur.
    Şikayetvar’ın Hukuki mücadelesi
    Diğer taraftan hakkında şikayet yazılmasından rahatsızlık duyan bazı firmalar kendilerine yöneltilen şikayet mesajlarını cevaplandırmak ve mağduriyet yaşattıkları tüketicilerin sorununu çözmek yerine; Şikayetvar’a çeşitli davalar açmış, faaliyetine engel olmaya çalışmıştır. Türk Adaleti ise bu firmalara gereken cevabı tek tek vermiştir.
    Konuya ilişkin bazı örnek mahkeme ve savcılık kararlarını aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
    http://www.sikayetvar.com/belge

    Şikayetvar’ın özel çalışma prensipleri ve hukuki koşulları aşağıda sunulmuştur:
    •Sikayetvar, tüketici şikayetlerinin dile getirilmesi konusunda “ortam sağlayıcı” ve “mecra yaratan” fonksiyonu taşımaktadır,
    •Üyelerinden gelen bir mesaj reddedilmişse veya müdahale edilmişse, bunun mutlaka hukuki bir sebebi vardır ve bu sebeplere sikayetvar.com’un hakkımızda bölümünde detaylı olarak yer verilmiştir,
    •Sitede yer alan şikayetler ifade özgürlüğünün bir uzantısıdır,
    •Sikayetvar’da isim hakkı ihlal edilmez,
    •Firmalar içerikten haberdar edilir ve söz hakkı tanınır. Şikayetvar’ı kullanarak şikayette bulunduğunuzda, ilgili firma/kurum en kısa zamanda sizinle irtibat kuracaktır,
    •Yazılan her şikayet, öncelikle konunun uzmanları tarafından incelenmekte ve çeşitli denetim ve redaksiyon süreçlerinden geçmektedir. Yasal zorunluluk gereği firmalara yönelik haksız rekabet teşkil edebilecek ifadeler, sitenin hukukçuları tarafından silinmektedir.
    •Sikayetvar bireylere yönelik şikayetlere yer vermemektedir.
    •Şikayetvar hergün 50 bin tekil ziyaretçi tarafından takip edilmekte, ziyaretçilerin satın alma kararlarında etkin bir referans görevi görmektedir.

    Şikayetvar

  10. şikayetvar10-13-2011

    Şikayetvar, 2001 yılından bu yana firma ve tüketiciler arasında kurduğu diyalog ortamıyla bir ilke imza atmıştır. Bugün 650 bin üyesi bulunan ve yılda 280 bin şikayet yayınlayan Sikayetvar, kurduğu bu etkileşim ortamıyla Türk ekonomisinin hizmet kalitesine yön vermektedir. Ayrıca hergün 50 bin tekil ziyaretçi tarafından takip edilen site, ziyaretçilerin satın alma kararlarında etkin bir referans görevi görmektedir. Tamamen yasal olarak kurulan Şikayetvar, kurulduğu ilk günden bu yana; kendisine gelen tüm şikayetleri tarafsız bir şekilde yayınlamış, sorunların çözülmesi için hızlı ve interaktif bir ortam yaratmıştır. Bu süre içerisinde çok sayıda dernek ve medya kanalı tarafından ödüle layık görülen Şikayetvar, binlerce internet kullanıcısının ve yüzlerce firmanın da takdirine şayan olmuştur.
    Şikayetvar’ın özel çalışma prensipleri ve hukuki koşulları
    •Site üzerinden şikayette bulunulduğunda, ilgili firma/kurum en kısa zamanda şikayet sahibiyle irtibat kurmaktadır.
    •Yazılan her şikayet, öncelikle konunun uzmanları tarafından incelenmekte ve çeşitli denetim ve redaksiyon süreçlerinden geçmektedir.
    •Yasal zorunluluk gereği firmalara yönelik haksız rekabet teşkil edebilecek ifadeler, sitenin hukukçuları tarafından silinmektedir.
    •Şikayetvar’ın üyelerinden gelen bir mesaj reddedilmişse veya müdahale edilmişse, bunun mutlaka hukuki bir sebebi vardır.

    Şikayetvar’ın Hukuki mücadelesi
    Hakkında şikayet yazılmasından rahatsızlık duyan bazı firmalar kendilerine yöneltilen şikayet mesajlarını cevaplandırmak ve mağduriyet yaşattıkları tüketicilerin sorununu çözmek yerine; Şikayetvar’a çeşitli davalar açmış, faaliyetine engel olmaya çalışmıştır. Türk Adaleti ise bu firmalara gereken cevabı tek tek vermiştir.
    Şikayetvar’ın hukuk mücadelesine ilişkin bazı örnek mahkeme ve savcılık kararlarını http://www.sikayetvar.com/belge linkinden görebilirsiniz.

    Şikayetvar

  11. aliye0610-30-2011

    sikayetx.com’u tavsiye ederim, çözüldü ibaresi koymuyorlar bir de firma lehine şikayeti kuşa çevirmiyorlar….

  12. murat se11-01-2011

    şikayetvar.com kesinlikle ve kesinlikle müşterilerinin şikayetlerinin takibi ile uğraşmıyor tek amaçları yukarıdaki arkadaşlarında belirttiği gibi FİRMALARA KARŞI YAZILAN ŞİKAYETLERE KARŞI FİRMALARDAN AYLIK BİR AİDAT ALMAK VE YALANDAN BUNUN ALTINI ÇİZİYORUM KESİNLİKLE YALANDAN bir gülücük işareti koymak. 2 defa TTNETTEN şikayetimi belirttiğim halde sorunun çözülmemesine rağmen 3.ye yazdığım şikayetimi kabul etmediler. Neymiş aynı şikayeti yazamazmışım ama yalandan cozuldu gibi gostermeyı bılıyorlar ozaman tamam ben 3.defa yazmayayım AMA SENDE YALANDAN ŞİKAYETİM ÇÖZÜLDÜ GİBİ( SİZİN O YALANDAN GÜLÜCÜK İŞARETİNİZİ… ) GÖSTERMEYİN !!!!!!! SAYGILAR

  13. Berkan12-10-2011

    Yaa herkeze aynı şeyi yapıyolar demekki bende şikayet edicem başka merciilere..

  14. GÜRMAR01-16-2012

    SELAM BEN RIZE ARDESENDEN GÜRMAR ORM ÜRÜN NAK İNŞ SAN TİC LTD ŞTİ ÖNÇELIKLE BEN BURANIN SAHIBIYIM ÜLKERDEN CIKEYETIMIN SEBEBI 2012 NIN UYGULAMASININ SORLUKLU BEN 2010 YILINDA 10 MILYARLIK MAL ALDIM ŞİMDİ IYADEYE DUŞMÜŞ OLUK ALMIYOR 2010 YILINDA BAKLIYAT ALMIŞTIM ŞİMDI BEMIN CEBIMDEN GIDERSE SINE TUKETICI KAHLARINA MAHKEMEYE GIDECEM VEDE BUNUN SONUNA KADAR GIDECEGIM VEDE BENIM SORUNUM ÇOZULENE KADAR ÜLKERDEN BIR PARÇA MAL ALMIYACAM NUMARAM 05365787332 BENI ARARSANIZ SEVINECEM

  15. demir02-16-2012

    evet ben de 1 hafta önce şikayetvar a şikayet yazdım.Şikayetin altındaki yazışmalarda benim yazdıklarım gözükmüyor. Sanki sadece firma yazmış ve sorunu halletmiş imajı uyanıyor. Halbuki problem çözülmedi. ir tarafsızlık kokusu almaktayım. Düzeltilmezse siteye başka bir sitede şikayet yazıcam ve üyeliğimi iptal ettiricem..

  16. demir02-16-2012

    Pardon yanlış yazmışım.Doğrusu “firmalardan yana bir taraflılık kokusu alıyorum” olacaktı.

  17. mesut02-16-2012

    şikayetvar.com üyelikten çıkmak imkansız!!

    şikayetvar.com sitesi konusunda bende mağdurum. İlk başta digitürk ile ilgili yaşadığım sorunu internet ortamına taşıyayım dedim ve sikayetvar.com sitesine bulaştım. hay bulaşmaz olaydım.

    digitürk şikayetim karşısında beni aradı ve şikayet ettiğim konuda hiç bir çözüm sunmadı ve adeta dalga geçildim. ve bunun üzerine şikayetvar.com sitesindeki şikayetimin altına üyelik ile ilgili bilgi verilmiştir diye bir not iliştirilmiş.Tabi bu durum karşısında yeni bir şikayet yazdım fakat günler geçiyor yayınlanmıyor. sonra nedenini sorduğumda şikayetin tekrarı olduğunu ifade ediyorlar. Bunu okuyan kişilerin ciddi algı sorunu olduğunu yada yanlı olduklarını düşünüyorum. Neyse lafı uzatmayalım. Bu tavırlarının yanlış olduğu ile ilgili yazı yazdım Hala cevap yok. Eyvallah dedim. o zaman üyelikten çıkayım. Bide ne göreyim. Üyelikten çıkmak mümkün değil. Üyelikten çıkamıyorsunuz. Bu kapının girişi var çıkışı yok. Hale yazı yazıyorum. Üyelikten çıkmayı başaramadım. Kapana kıstırma üzerine bir sistem kurulmuş. İnsan kendini dolandırılmış hissediyor.
    şikayetvar.com’u başka yerlere şikayet edeceğiz demek ki.

  18. hakan03-07-2012

    sikayetvar uzun süredir var olduğundan artık tekel halini aldı istediği gibi at koşturuyor ancak sanırım artık sıkı bir rakip var alosikayet.com ben girdim begendim tavsiye ederim

  19. Arif05-09-2012

    sikayetkutusu.org adlı sitemiz Mart 2012 de yayın hayatına başlamıştır.Tamamen Özgür hiç bir firma veya banka baskısı olmadan bireysel bloglama tarzında yer ve ortam sağlayıcı olarak tüketici şikayetlerine aracılık etmektedir.

Leave a Reply